SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Arbrå HK
Tuffaste brudarna spelar handboll!

Välkommen

Du har nu hamnat på Arbrå HKs hemsida. Arbrå HK är en handbollsklubb i Bollnäs kommun som idag bedriver verksamhet från bollkul för flickor födda 2017 till ungdomshandboll för flickor födda 2005.

Vi har även ett seniorlag som spelar i division 2. 
 
Är du barn eller ungdom och vill börja spela handboll så hittar du uppgifter till tränare och lag under fliken Våra lag. För att bli medlem, klicka på knappen "BLI MEDLEM" är på startsidan.
 
Är du vuxen och kanske vill engagera dig i klubbens verksamhet eller stödja oss som sponsor, kontakta någon i styrelsen, kontaktuppgfter finns under fliken Föreningen.    
 
Läs gärna vår verksamhetsidé under fliken Föreningen. 
 
Varmt välkommen till oss i Arbrå HK!
 
1-1 i Div1-kvalet
2024-04-15 10:38

 Idag har jag landat efter en otroligt spännande och mäktig match. I gårdagens match mot Spånga HK visade AHK att man kan matcha ett div1-lag. Om man under långa stunder spelade jämnt mot Spånga i första kvalmatchen så blev det en hel match där Arbrå hade trycket och modet att spela på sina egna villkor.
  Inga motdrag från Spångas högljudda ledare fick AHK på fall. Trots punktmarkering på Anna Nygårds gör hon 10 mål. AHK hade lösningar på punktmarkering och 7 mot 6 utespelare. Målis Emilia passade då på att sätta bollen i tomt kasse. Hela laget visade stort mod och kämpade i 60 minuter. Tuva Björk tog stort ansvar i anfallet när Spånga försökte punktmarkera Anna. Tuvas 2 mål, Annas blixtrande skott och Sofie Einars avslutande mål är det som finns kvar på näthinnan idag.
  Nu står det 1-1 i kvalmatcherna och det är en avgörande match på onsdag.
  Det går inte att skriva om den här matchen utan att nämna AHKs hemliga vapen, vi hade med oss en hejarklack av högsta rang. Vi var inte fler än hemmapubliken, men tjugotalet Arbråsupportrar vann läktarkampen med en stor marginal. Hejaramsor, trumpeter, applåder och handklappningar lyfte vårt lag mot en välförtjänt seger.


Seniorlaget önskar ett likadant supporterstöd på onsdagsmatchen borta mot Spånga. Matchen startar kl 20.00

Om det finns några som vill följa med och stötta AHK på onsdag, hör av er till Mattias Wannqvist 070-3779392

 

Spånga HK – Arbrå HK  28 – 30 ( 11 – 13 )

Målskyttar i AHK:  Anna Nygårds 10, Petra Jönsson 6, Hanna Sundberg 5, Sofie Einars 2, Tuva Björk 2, Elin Nygårds 2, Terese Wikström 1, Jennifer Jonsson 1, Emilia Moberg 1

Matchens lirare: Anna Nygårds
Domare: Adrian Germer och William Hellstedt

Första hemmaförlusten sen i november
2024-04-08 11:42
Matchens lirare, Elin Nygårds Foto Börje Norfelt

Det krävdes ett div1-lag för att spräcka Arbrå HKs svit på hemmasegrar. AHK var obesegrade på hemmaplan sen mitten av november.

  Första matchen i slutkvalet till division 1 blev en riktig test för Arbrå, skulle laget kunna matcha div1-laget Spånga HK. Det märktes att Spånga kom från en högre division, ett bättre försvar och högre tempo i anfallet. 4-måls underläge i halvtid speglade matchbilden. Arbrå fick inte tid att hitta riktigt bra lägen för avslut utan det gav Spångas målvakt chansen att rädda många skott. Spånga tryckte på mycket snabbare i sina anfall och AHK hann inte med att organisera sitt försvar.  När AHK fick spelet att fungera, då spelade man jämnt mot Spånga.

  I starten av andra halvlek kom hemmalaget ut med ett snabbare spel och kunde vända matchen. 10 minuter in i andra halvlek var ställningen 14-14. En lyckosam timeout av Spånga samt en utvisning av Elin gjorde att Spånga tog över matchen igen. 5 raka mål av Spånga och AHK lyckades inte komma tillbaka in i matchen. Arbrå snyggade till siffrorna i slutet men det blev en förlust.

  Får Arbrå spelet att stämma, då är laget uppe i div1-nivå. Det gäller att spelet stämmer i returmötet på söndag, för att det ska bli en tredje kvalmatch. Vi som var på plats och såg matchen, fick se en bra match. Beröm till domarna som styrde matchen med kloka domslut. Även i den här matchen var hallen fullsatt, men inte lika fullt som i förra matchen. Det var den sista matchen för säsongen, nu är det bara att vila upp sig till i höst. Vi ses i september/oktober.

 

Arbrå HK - Spånga HK  19 - 23  ( 8 - 12 )

Målskyttar i AHK: Petra Jönsson 5, Elin Nygårds 5, Anna Nygårds 3, Sofie Einars 2, Cissi Larsson 2, Tuva Björk 1, Jennifer Jonsson 1

Matchens lirare: Elin Nygårds

Domare: Hanna Göthlin och Jennifer Ysing

Stötta Arbrå HK genom att Joyna!
2024-04-05 12:45
Nu finns det möjlighet att stötta alla 260 handbollstjejer i Arbrå HK genom att köpa den nya Joyna- lotten från Folkspel!

Den här lotten påminner om Postkodslotten men du stöttar vald idrottsförening istället för olika hjälporganisationer.
 
Genom att prenumerera på en lott bidrar du med 50 kr/månad till våra ca 260 handbollstjejer och hela klubbens verksamhet.
 
HÄR kan du klicka för att läsa mer om Joyna och även köpa din lott. Välj då Arbrå HK som den förening du vill stötta. 

Alternativt att du kontaktar en spelare, ledare eller någon i styrelsen (epost: arbrahk@gmail.com) om du vill gå med!
 
 
Tack för ditt stöd!
💙🤍💙
Sista hemmamatchen för säsongen = rond 2 i div 1-kvalet
2024-04-04 14:43

Rond 2 i div 1-kvalet för AHK:s damer! Sön 7/4 kl 14.15

 

Våra blåvita grymma damer tog sig i början av denna vecka vidare till kvalomgång nr 2 i jakten på en plats i div 1 nästa säsong. I måndags fick nämligen en fullkomligt proppfull Bollnäs Sporthall se damerna ta en andra rak hemmavinst och de hade besegrat Lidingö SK med 2-1 i matcher och därmed avancerat till nästa steg, tillika det sista, på vägen till div 1.

 

Nu återstår tre matcher mot Spånga (hemma-borta-borta). Den första matchen i sista kvalrundan, men också AHK:s sista hemmamatch för säsongen) spelas nu på söndag 7/4 kl 14.15 i Bollnäs Sporthall.

 

Entrén öppnar kl 12.30 – läktarplatser fylls snabbt, så kom i tid för att säkra en plats!

 

Vi ses på söndag kl 14.15 för att tillsammans heja, peppa och kärleksbomba våra damer till en mycket mycket viktig vinst!

 

💙🤍💙🤍💙🤍💙🤍💙🤍💙🤍💙🤍💙🤍💙🤍💙🤍💙🤍💙🤍💙🤍💙🤍💙🤍💙🤍

Stort tack till våra sponsorer!
Klubbens huvudsponsorer: ICA Supermarket Arbrå, Bollnäs Buss & Bollnäs Energi
Matchens lotterisponsor: Pepes Mode, Bollnäs & ICA Supermarket, Arbrå
Matchprissponsor: Finsmakeriet, Bollnäs
Ljussponsor: Granströms Ljud & Ljus

Om du inte har möjlighet att följa matchen på plats, så sänds den på: handbollplay.se/arbra-hk-damer/games (Arbrå HK - Spånga)

Seger i tredje kvalmatchen
2024-04-02 14:26

                                            LAPP I LUCKAN - FULLSATT!

Det har nog inte hänt, vad jag vet, att entrén stängts redan 45 minuter före matchstart. Vi var tvungen att stoppa insläppet av publik, för att det var proppfullt och fullsatt på läktaren. Roligt och häftigt men tråkigt att inte alla fick komma in och se matchen.

Arbrå HK - Köp och Sälj
Om du har urväxta klubbkläder, skor eller något annat handbollsrelaterat som du vill sälja, gå med i vår nya Facebook-grupp "Arbrå HK - Köp och Sälj". Länk: https://www.facebook.com/groups/1322235941845316/?ref=share_group_link
Streama våra matcher
På Arbrå HKs Solidsport-kanal kan du se alla livesända matcher direkt eller i efterhand: https://solidsport.com/arbra-hk
Nyheter från våra lag
Bollkul - prova på, 27/08 22:24 
 
Stöd Arbrå HK
Snabblänkar
Sponsorer