SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Arbrå HK
Tuffaste brudarna spelar handboll!

Bli medlem i Arbrå HK
BLI MEDLEM
Välkommen

Du har nu hamnat på Arbrå HKs hemsida. Arbrå HK är en handbollsklubb i Bollnäs kommun som idag bedriver verksamhet från bollkul för flickor födda 2017 till ungdomshandboll för flickor födda 2005.

Vi har även ett seniorlag som spelar i division 2. 
 
Är du barn eller ungdom och vill börja spela handboll så hittar du uppgifter till tränare och lag under fliken Våra lag. För att bli medlem, klicka på knappen "BLI MEDLEM" är på startsidan.
 
Är du vuxen och kanske vill engagera dig i klubbens verksamhet eller stödja oss som sponsor, kontakta någon i styrelsen, kontaktuppgfter finns under fliken Föreningen.    
 
Läs gärna vår verksamhetsidé under fliken Föreningen. 
 
Varmt välkommen till oss i Arbrå HK!
 
Avgörande kvalmatch på annandag påsk - "Vi som klappar nu klappar för AHK!!"
2024-03-26 13:15
Avgörande kvalmatch - mån 1/4 kl 14
 
På annandag påsk avslutar vi påskfirandet på bästa tänkbara sätt - då går Arbrå HK:s damlags kvalmatch nr 3 av stapeln. En avgörande match för vidare avancemang till nästa steg i div 1-kvalet.
 
I div 1-kvalserien står det nu 1-1 i matcher. De blåvita damerna inledde mötet mot Lidingö SK med uddamålsförlust på bortaplan, 26-25, för att sedan inför en överfull Bollnäs Sporthall vinna match nr 2 med 25-22. Och nu stundar alltså en avgörande match på hemmaplan.
 
Publikens stöd till damerna kommer inte mer väl till pass än på måndag 1/4 kl 14.
Så till er alla – Vi ses där! Och kom i tid, läktarplatser fylls snabbt en dag som då!
 
Vi som klappar nu klappar för AHK!! 💙🤍💙🤍💙🤍💙🤍
 
 
Stort tack till våra sponsorer!
Klubbens huvudsponsorer: ICA Supermarket Arbrå, Bollnäs Buss & Bollnäs Energi
Matchens lotterisponsor: Elgiganten, Bollnäs
Matchprissponsor: Finsmakeriet, Bollnäs
Ljussponsor: Granströms Ljud & Ljus
 
 
Om du inte har möjlighet att följa matchen på plats, så sänds den på: handbollplay.se/arbra-hk-damer/games (Arbrå HK - Lidingö SK)
Vinst idag och en avgörande match på måndag den 1/4
2024-03-24 16:32
nr 99 Jennifer Jonsson målskytt

Vinst för AHK var det som gällde idag om kvalspelet skulle leva vidare. Efter en tråkig förlust i fredags så var det dags för returmöte idag. AHK hade gjort justeringar i sitt spel sen fredagsmatchen. Försvaret var tätare och man gjorde jobbet som det var tänkt. Vilket gjorde målvaktens jobb lättare, idag var det hemmamålvakten som glänste över motståndarnas målis. En styrka i laget är att Arbrå har två bra målvakter som hjälper varandra.
   Det andra som var ändrat sen i fredags var hur laget skulle hantera punktmarkeringen av Anna Nygårds. Idag hjälpte det inte med punktmarkering, inte ens då Lidingö punktmarkerade både Anna och Petra Jönsson. Publiken i den fullsatta hallen bjöds på en riktigt spännande match, med två lag som följdes åt i målprotokollet. när det var kvarten kvar att spela lyckades AHK ta kontroll över matchen och gick från 17-17 till 22-17. Det greppet släppte inte Arbrå, till slut blev det en 3 måls seger till hemmalaget.
  Att ta med sig från idag är ett underbart publikstöd, där våra flickspelare fick igång publiken med sina hejarramsor. Ett minne som fastnade för mig är när Elin Nygårds gjorde som Jim Gottfridsson brukar göra. Hon klev på och som mittnia sköt avstämt och otagbart för målvakten. Ett annat tillfälle är när Maria Bäckebjörk kliver in och räddar en straff. 
  Nu är det bara att ladda om till nästa match som blir på annandag påsk. Det är första april och då ses vi och hejar fram damerna till en seger. Då ska vi lura Lidingö på segern. 

 

Arbrå HK - Lidingö SK   25 - 22  ( 9 - 9)

Målskyttar i AHK:  Hanna Sundberg 5, Anna Nygårds 5, Petra Jönsson 3, Elin Nygårds 3, Emilia Engh 3, Jennifer Jonsson 3,Kajsa Hager 2, Sofie Einars 1

 

Matchens lirare i AHK: Emilia Moberg
Dagens domare: Samir Osmanovic och Mikael Karlsson

Uddamålsförlust i första kvalmötet
2024-03-23 12:23

 Det blev som väntat en tuff match mellan Lidingö och Arbrå. Arbrå började bra och kunde gå ifrån till en ledning med 6 mål efter 22 minuter. Som vanligt i handboll så får man inte slappna av. Lidingö jobbade sig in i matchen och vid halvtid var ställningen 14-12 till AHK. I andra halvlek stod matchen och vägde, när det var 6 minuter kvar, var det 24-24. Lidingö lyckades ta en tvåmålsledning i skutet och det hjälpte inte att Tuva Björk kvitterade i slutminuten. Lidingö kunde kvittera ut en seger med ett måls marginal. En del tekniska misstag och ett försvar som inte var på topp blev Arbrås fall den här gången. Att ha hemmamatch är en fördel för hemmapubliken gav nog sina spelare den extra energin som behövdes för att besegra AHK den här gången. Cissi Larsson var tvungen att kliva av pga en skada och AHK tappade en försvarskugge som hade behövts i matchen.
  Redan på söndag är det returmatch och då är det vår hemmapublik som ska stötta vårt lag. Det behövs en vinst för att det ska bli en sista och avgörande match.

 

Lidingö SK - Arbrå HK  26 - 25  ( 12 - 14 )

Målskyttar i AHK:  Anna Nygårds 7, Elin Nygårds 4, Jennifer Jonsson 3, Sofie Einars 2, Tuva Björk 2, Terese Wikström 2, Emilia Engh 2, Hanna Sundberg 2, Cissi Larsson 1

Kval till div 1 - en hemmamatch utöver det vanliga!
2024-03-21 10:08

Söndag 24/3 kl 12 - hemmamatch och kval till div 1! AHK:s damlag tar emot Lidingö SK.

 

Nu vallfärdar vi till Bollnäs Sporthall, klädda i blått, och fyller hallen med all pepp vi någonsin kan för att stötta våra damer till att ta en plats i div 1 nästa säsong. 💙🤍

Efter en mycket väl genomförd säsong i div 2, som slutade med en andra plats i tabellen, står nu ett kval till divison 1 för dörren. Första kvalmatchen spelar Arbrå HK borta i Lidingö på fredagkväll och sen är det alltså dags för hemmamatch på söndag.

Nu jäsiken gäller det! Nu smäller det!


Välkomna på söndag 24/3 kl 12 till Bollnäs Sporthall, som då mer lär kunna liknas vid en tryckkokare!

Stort tack till våra sponsorer!
Klubbens huvudsponsorer: ICA Supermarket Arbrå, Bollnäs Buss & Bollnäs Energi
Matchens lotterisponsor: MöbEl-Butiken, Bollnäs & Appertiff Workshop, Bollnäs
Matchprissponsor: Finsmakeriet, Bollnäs
Ljussponsor: Granströms Ljud & Ljus

 

Om du inte har möjlighet att följa matchen på plats, så sänds den på: handbollplay.se/arbra-hk-damer/games (Arbrå HK - Lidingö SK)

Seger i sista seriematchen- nu väntar kvalspel
2024-03-16 19:46

  Idag möttes två lag som inte hade så mycket att spela om. Arbrå klar för kval till div1 och Enköping mitt i tabellen med säkert kontrakt för div2 nästa år.

BLI MEDLEM
Arbrå HK - Köp och Sälj
Om du har urväxta klubbkläder, skor eller något annat handbollsrelaterat som du vill sälja, gå med i vår nya Facebook-grupp "Arbrå HK - Köp och Sälj". Länk: https://www.facebook.com/groups/1322235941845316/?ref=share_group_link
Streama våra matcher
På Arbrå HKs Solidsport-kanal kan du se alla livesända matcher direkt eller i efterhand: https://solidsport.com/arbra-hk
Nyheter från våra lag
 
Stöd Arbrå HK
Snabblänkar
Sponsorer